Midway online subtitrat

0
1093
Loading...

Midway online subtitrat. Midway prezintă povestea uneia dintre cele mai importante bătălii navale, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatată de soldați și lideri care au luat parte la această operațiune. Midway este o cronica a doua batalii ale Razboiului din Pacific din timpul celui de-al doilea razboi mondial, in 1942: Batalia din Marea de Coral si Batalia de la Midway, care au decis soarta razboiului din Pacific. Pana atunci flota japoneza fusese neinvinsa si depasea US Navy in raport de 4 la 1. O intriga secundara, povestea de dragoste dintre un tanar pilot american si o japoneza, insoteste naratiunea filmului.

Midway, insule de origine vulcanică, la fel ca si celelalte insule hawaiane. Coordonate geografice: 28° 13′ N, 177° 22′ W. Batalia de la Midway, film american de razboi regizat de Jack Smight, produs in 1976. Filmul a fost turnat la bazele navale de la Terminal Island si Long Beach (California) si Pensacola (Florida). Scenele imbarcarilor s-au filmat la bordul portavionului Lexington (USS Lexington – CV-2) care mai era inca in serviciu si functiona ca baza de antrenament pentru piloti in Golful Mexic. Inceputul filmului este extras din “Thirty Seconds Over Tokyo“. In film au mai fost incluse si secvente din “Tora! Tora! Tora! “.

Bătălia de la Midway este cea mai importantă bătălie navală din războiul din Pacific, parte a celui de-al Doilea Război Mondial. Între 4 iunie și 7 iunie 1942, la aproximativ o lună după bătălia din Marea Coralilor și la șase luni după atacul de la Pearl Harbour, Marina Statelor Unite a învins în mod decisiv Marina Imperială Japoneză, care atacase Atolul Midway, și a provocat pierderi ireparabile flotei japoneze. Istoricul militar John Keegan a caracterizat bătălia ca fiind cea mai amețitoare și mai precisă lovitură din istoria războaielor navale.

Operațiunea japoneză, ca și atacul anterior de la Pearl Harbour, urmărea să elimine poziția strategică a Statelor Unite din Pacific, dând astfel Japoniei mână liberă în stabilirea sferei sale de influență în Marea zonă de prosperitate a Asiei Orientale. Japonezii sperau și că o altă înfrângere demoralizatoare va determina Statele Unite să capituleze în războiul din Pacific.

Japonezii au plănuit să atragă portavioanele americane într-o capcană. De asemenea, japonezii au intenționat să ocupe Atolul Midway ca parte a unui plan mai mare de a-și extinde perimetrul de apărare ca răspuns la raidul Doolitle. Această operațiune era considerată și ca o pregătire pentru viitoarele atacuri îndreptate împotriva Insulelor Fiji și Samoa.

Planul a fost dezavantajat de prezumțiile greșite pe care le-au făcut japonezii cu privire la reacția americanilor și de dispozițiile insuficiente date la momentul de început al punerii în executare. Pentru americani a fost esențial că Stația HYPO (unitatea de informații din Hawaii specializată în interceptarea comunicațiilor și în decriptarea acestora) a fost în stare să determine data și locul atacului, Marina Militară a Statelor Unite putând astfel să pregătească propria ambuscadă. Patru portavioane japoneze și un crucișător greu au fost scufundate cu costul unui portavion american și al unui distrugător. Bătălia de la Midway și uzura extenuantă din Campania din insulele Solomon au făcut ca Japonia să nu mai poată ține pasul cu construcția de nave și pregătirea piloților, în timp ce Statele Unite ale Americii măreau ritmul în ambele direcții.

The story of the Battle of Midway, told by the leaders and the sailors who fought it.

Filmul Midway (2019), se lanseaza in 5 iunie 2019, si face parte din categoria filmelor de actiune. Vizioneaza film-ul Midway online subtitrat in limba romana pe siteul nostru. Distribuie, sau scrie parerea ta despre acest film. Vizionare placuta!

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here